Jämför bolån - Fast ränta 1 år

Antal bostadslån: 12 st
Banker och lån som jämförs
Lånen uppdaterades: Igår 07:07
Uppdaterade räntor och lån
Bolån Bolån tas vid köp av bostad och är därmed oftast ett långsiktigt lån som löper under boendetiden. I dagsläget krävs det att låntagaren själv går in med en kontantinsats på minst 15 % av köpeskillingen samt börjar amortera direkt. Många söker även ett privatlån för att ha råd med kontantinsatsen. Normalt sett pantsätts bostaden eller annan egendom hos banken som ekonomisk säkerhet. Lånebelopp är ca 100 000 - flera miljoner kr. Filtrera bolån på bindningstider:

Bolån med lägst ränta - Fast ränta 1 år

De bolån som har lägst snittränta.
4.67 %
SBAB
Bunden ränta
  1 år
4.69 %
Swedbank
Bunden ränta
  1 år
4.69 %
Nordea
Bunden ränta
  1 år
4.89 %
Danske Bank
Bunden ränta
  1 år

Alla bolån - Fast ränta 1 år

Danske Bank

• 4,89 % Bunden ränta 1 år

Nordea

• 4,69 % Bunden ränta 1 år

SBAB

• 4,67 % Bunden ränta 1 år

Swedbank

• 4,69 % Bunden ränta 1 år

Om bolån

Listräntor kontra din ränta

Bolån har olika listräntor beroende på bolånets bindningstid, t.ex. 10 år, 5 år eller rörlig ränta (3 månader). Dessa listräntor kan ses som riktlinjer för vilken ränta du kommer att få, men räntorna anpassas sedan för respektive kund. Ofta kan man få en liten rabatt som gör att räntan hamnar något under listräntan. Listräntorna för bolån är mer exakta och ligger närmare kundens slutliga ränta än de för privatlån där räntorna variera kraftigt beroende på kund.

Snittränta och bästa ränta

Vissa banker har föredömligt valt att redovisa ett genomsnitt på vad alla kunder fick för ränta under en viss månad inklusive deras rabatter. Detta ger alltså en korrektare bild av din troliga ränta som ny kund. Det finns även banker som valt att lägga ut lägsta ränta eller bästa ränta på sina hemsidor. Det kan vara intressant för dig som kund att veta, men det är ingen trolig ränta för dig och kan därför betraktas lite som ett lockbete.
Banner höger, privatlån
Banner botten, privatlån